"Ég a gyomrom" - sokszor hallhatjuk ezt a kifejezést, mi van mögötte? Általában valamilyen gyomorsav probléma, ami akkor jelentkezik, ha a gyomor védekező mechanizmusa és a károsító anyagok egyensúlya megbomlik. A tünethez kapcsolódóam adott interjút Dr.Tamássy Klára gasztroenterológus szakorvos. Ajánlott szakcikkeink és a video segítheti Önt a tünetet jobban megismerni.
Patikánk a gyomorsav-problémák kezelésére az alábbi készítményeket ajánlja:
Napjainkban korosztálytól függetlenül gyakori érintettséget és problémát jelent a túlzott gyomorsav-termelődés, ami összefüggésbe hozható életvitelhez kapcsolódó sajátosságokkal, a mozgás hiányával, a helytelen és mértéktelen táplálkozással, az elhízással és az egyén genetikai hátterével. Sokrétű kérdéskör, melyet dr. Tamássy Klára belgyógyász, gasztroenterológus szakorvossal boncolgatunk.
A gyomorsav rendkívül erős sav, feladata az ételek emésztése, és az étellel a tápcsatornába került kórokozók ártalmatlanítása. A gyomorfal védőrétege megvédi a gyomrot a gyomorsavtól. A gyomorszáj, vagyis a gyomor nyílása a nyelőcső felé záróizommal rendelkezik. Ez a záróizom gondoskodik róla, hogy a gyomor által megemésztett táplálék és a gyomorsav ne juthasson vissza a nyelőcsőbe.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: WEBBeteg
Minél ízletesebb az étel, annál kínzóbbak a következmények: a mellcsont mögött égő érzés keletkezik, és a sav elrontja a kellemes utóízt. Sok ember ismeri ezeket a tüneteket - gyakran azonban rosszul!
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Informed
A gyomorsav túlzott termelődése komoly károkat okoz az emésztőrendszerben és számos kellemetlen tünethez is vezet. Az ilyen jellegű problémák hátterében nemegyszer a helicobacter pylori baktérium áll, amire égő érzés, étvágytalanság, hányinger, hányás, vérzés hívhatja fel a figyelmet. Jelenléte ma már otthoni gyorsteszttel is kimutatható.
A video itt tekinthető meg!
Forrás: Videoklinika